16 Şubat 2013 Cumartesi



MALTA'DA GEZİLECEK YERLER

Blue Logon

Blue Logon, kartpostallarda görebileceğiniz bir denizle karşı karşıya bırakıyor sizi. Fotoğraflarda gördüğünüz şey herhangi bir fotoshop uygulaması ya da abartı değil. Aksine yakından daha da büyüleneceğiniz bir durum. Blue Loggon’a gitmek için Sliema’dan bineceğiniz teknelerle 1 ile 1.5 saat arasında değişen bir yolculuk yapıyorsunuz. Ardından yaklaşık 4-5 saatlik bir zamanı bu doğa harikası yerde geçiriyorsunuz. Blue Loggon’da yapacak pek fazla seçeneğiniz yok. Hatta lüks bir yer olmadığını da söylemekte fayda var. Bulduğunuz bir kayaya eşyalarınızı bırakıyor ve yüzüyorsunuz. Buradaki biricik ve en iyi seçenek bolca yüzüp denizin tadını çıkarmak.




                       




Blue Grotto


Bir başka doğa harikası yer de Blue Grotto. Burada da yapacağınız tekne turlarıyla mağaraların içinde gezme şansınız mümkün.Mağaraların içine girdiğiniz de karşılaştığınız görüntüler oldukça etkileyici. Blue Grotto’nun popülerliğini arttıran en büyük nokta, bölgenin Truva filminin birkaç sahnesine ev sahipliği yapmış olması…




















Popeye Village / Temel Reis Köyü

Temel Reis Köyü... Klişeleri zorlayarak diyorum ki içinizdeki çocuğu da alıp gitmeniz gereken bir yer. 1980’de çekilmiş olan Temel Reis filmine ev sahipliğine yapan bu mekan daha sonra turistler için yapılandırılmış. Burada kendinizi bir çizgi filmin içindeymiş gibi hissedeceksiniz.En azından ben öyle hissetmiştim.




Mdina-Rabat

Mdina şehirini ilk gördüğümde Mardin’in Avrupa versiyonu demiştim. Surlar içinde bulunan bu şehir Malta’nın eski başkenti. Buraya aynı zamanda ‘Sessiz Şehir’ deniyor. Dar sokakları ve kendine has mimarisiyle rüya gibi bir şehir. Malta'nın zengin ve köklü aileleri genellikle burada yaşıyor. Şehrin içinde bulunan İşkence Müzesi gezilmeye değer. Mdina'yı gece ve gündüz iki farklı gün gezmekte fayda var. Ayrıca Malta’nın en yüksek tepesinin bulunduğu bu şehirden tüm Malta’yı izleyebilirsiniz.

Mdina’dan çıkıp 10 dk yürüdükten sonra Rabat’a ulaşabilirsiniz. Rabat’ta bir çok tarihi kilise mevcut. Şehrin sembolü olan dönen bir top var. Benim pek ilgimi çekmese de fotoğraf çekimi için hoş bir ayrıntı gibi gözüküyor.




 Hagar Qim

Bu bölgede tarih öncesinden kalma yapıları görebilirsiniz. Çok geniş bir alanda kurulan bir gezi alanı. Dolayısıyla özellikle sıcak havalarda yanınızda su, şapka ve güneş gözlüğünüzü bulundurmayı unutmayın. Bu bölgedeki kalıntıların korunması konusunda da çok hassas davranılmış. Tarihi ve arkeolojiyi sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.























NOT: Gezilmesi gereken yerlerin başında Gozzo geliyor. Ama ben gitmediğim için orayı yazmadım. Böyle de etik bir anlayışa sahibim söylemesi ayıp.

4 yorum:

  1. Blue Loggon harika gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. hocam iş için gitme durumum olabilir, aile hayatı için ortalama gider, ev kiraları vs. den de bilginiz var ise paylaşabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Açıkçası kiralar hakkında pek bilgim yok.Ama şu kadarını duymuştum uzun dönem kalacaklar için otel veya rezidans seçeneğine göre çok çok daha uygunmuş. Bunun dışında diğer temel giderler ülkemizdekiyle aynı. Örneğin su burada 50 kuruş ise orada da 50 cent. Kur farkı var tabii. Restoranlar, süpermarketler, barlar hepsi bu söylediğime dahil.

    YanıtlaSil
  4. bilgiler için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Yap