16 Şubat 2013 Cumartesi


MALTA'DA KONAKLAMA

Kronolojik olarak anlatmaya başlayalım. Öncelikle Malta’ya gittiğinizde yaz aylarında iseniz sizi sıcak bir hava bekliyor. Ama abartıldığı kadar dayanılmaz ölçüde bir sıcak değil bu. Konaklama konusunda seçenekleriniz mevcut. Aile yanı, otel veya okul yurtları… Benim tercihim yurttan yana oldu. Yani her işinizi kendiniz yapıyorsunuz. Ama rahat da bir yaşamınız oluyor. Otel seçeneği kalacağınız kişi sayısına göre ücretlendiriliyor. Ama otelde kalan birçok arkadaşın yurtlara taşındığına, taşınamayanların da her gece koltuklarda kıvrıldığına çok şahit oldum. Dolayısıyla benim konaklama için tavsiyem okul yurtları olur. Aile yanı ise yaşı daha küçük olanlar için seçim sebebi olabiliyor daha çok. Daha ucuz bir konaklama modeli isteyenler için de tercih edilebilir.



MALTA'DA ULAŞIM

Malta yüzölçümü olarak çok küçük bir ülke. Çok ekstrem durumlar dışında bir çok yere yürüyerek gidiyorsunuz. Ama bunun dışında otobüsleri de kullanabilirsiniz. Otobüs hatları oldukça hızlı ve sık. 2-3 sene öncesine kadar ülkenin de sembolü olan sarı otobüsler artık kullanılmıyor. Bunun yerine daha büyük ve lüks otobüsler kullanılıyor. Maltalılar bu durumdan biraz şikayetçi. Çünkü bu otobüslerin gereksiz derecede büyük olduğu görüşündeler. Belki de sembol otobüslerin kaldırılmasına üzüldükleri için duygusal davranıyorlardır. Konforu tartışılsa da gece 3’e kadar süren bir düzeni var otobüslerin. Biletleri şöförlerden temin edebiliyorsunuz. Biletler, tek kullanımlık, günlük ve haftalık şeklinde sınıflandırılmış. Ücretleri de buna göre. Yalnız bizdeki fişlere benzeyen ince bir kağıt şeklindeler. Kaybolması ve yıpranması muhtemel oluyor. Sakın biletsiz binme uyanıklığını denemeyin çünkü ara duraklarda ansızın denetimler yapılabiliyor. Uzun süreli kalacaklar için ise daha ekonomik yöntemler de mevcut. Yaz aylarında otobüslerdeki klimalar sizi hasta edebilir bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Bunun dışında deniz ulaşımı da gelişmiş durumda. Deniz taksiler ile oldukça ucuza seyahat edebilirsiniz. 2012 yazında bir kişiden 2 Euro gibi bir ücret alınıyordu. Anlayacağınız deniz taksiler bizdeki gibi pahalı değil. Normal taksiler konusunda uyanık ağabeylere dikkat etmekte fayda var. Kapıda pazarlık dediğimiz sistemle gereğinden fazla ödeme yapabilirsiniz. Dolayısıyla siz nereye giderseniz gidin pazarlığa 5 Euro ile başlamanızda fayda var.

MALTA'DA EĞLENCE / YEMEK/GECE HAYATI

Eğlence denince Malta’da akla ilk gelen şey Pacheville. Bu cadde üzerinde bir çok kulüp ve pub bulunmakta. Bizdeki kulüplerin aksine içeri girmek için çok zengin ya da şık olmanız da gerekmiyor. Hatta yanınızda bir kadın bulunması da gerekmiyor. Ancak Malta’da gece hayatındaki en büyük avantaj uygun fiyatlar. Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar ucuz alkol fiyatları. Bunun dışında daha sakin günler için güzel lokantalar da mevcut.  

Not: Bu noktada küçük bir tavsiyem olacak.Diyorsan ki ben janti adamım.Öyle hoplayıp zıplayarak eğlenemem. Şık bir yer öner...Hemen söyleyeyim. '22' isimli bir mekan var.Bir binanın en üst katında olan bu mekan bence Malta'daki en şık yerdi. Etkileyici ve şık bir gece için ideal.Yerini sorarak bulabilirsiniz.  http://www.22.com.mt/

Pavheville'de ise Hugos, yine rahatça sohbet edip bir şeyler içebileceğiniz bir diğer mekan. Havana ve Native ise en popüler mekanlar.

Yemek konusunda çok çeşit olduğunu söylemek mümkün değil. İtalyan mutfağının hakim olduğu bir yer. Pizza-makarna seçenekleri en çok karşınıza çıkan şeyler. Bunun dışında tavşan etiyle sıkça karşılaşacaksınız. Yemek konusunda sorun çekmeyeceksiniz. Çünkü farklı tatlara açık olmasanız bile bir çok Türk yemeği yapan lokanta, adanın çeşitli yerlerinde bulunmakta. Diğer farklı kültürlerden de lezzetler bulmanız mümkün. Bunun dışında supermarketlerde ‘helal’ diye satılan dondurulmuş gıdalar var. Türkiye’de yediğiniz her şeyi eğer becerikliyseniz Malta’da da yapabilirsiniz. Sonuç olarak aç kalmayacağınız kesin…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yap