16 Şubat 2013 Cumartesi


MALTA

Planlı bir giriş yapalım... Öncelikle Malta’ya neden gidiyorsunuz? Tatil, iş, dil okulu? Tatil için gidiyorsanız gezilecek yerleri aşağıda belirtiyorum. İş için gidenler zaten emir kulu ‘abi sakın gitme’ desem ne yazar ama gece hayatı bölümü onların da işini görebilir.



Malta'da Dil Okulları

Ben dil okulu için gidecek arkadaşlara birkaç tavsiyede bulunabilirim. Öncelikle Malta’da 50’den fazla dil okulu bulunuyor. Bu okulların yerleri, eğitimleri hatta aktiviteleri bile birbirine benziyor aslında. Dolayısıyla eğitim kalitesi bakımından çok büyük farklar bulunmamakta. Zaten dil öğrenme işinin önce insanın kendisinden başladığını belirtmekte fayda var ( eminim sana da 500 kere söylenmiştir daha önce).Dersler çok ağır olmadığı gibi ders saatleri de pek geniş tutulmuyor. Dolayısıyla dışarıda bolca pratik yapma şansınız var. Malta, size tatil yaparken dil öğrenme şansını sunuyor…


Malta Neresidir

Malta üç adadan oluşuyor. Malta,Gozo ve Comino… 2004’ten beri AB üyesi olan ülkede 2008’den bu yana da Avro kullanılıyor. Başkenti Valetta. Ülkede Maltaca ve İngilizce resmi dil. Maltaca çok enteresan bir dil. Yer yer Arapça’ya da benzediğini söyleyebilirim. Bunda ülkede bir zamanlar var olan Arap hakimiyetini de sebep olarak sayabiliriz. Aman şaşırmayın Malta’da trafik bize göre tersten işlemekte. Buna neden olarak da İngiliz hakimiyetini gösterebiliriz. Yemek kültürü olarak da İtalyanlara yakınlar. Dolayısıyla kendinizi rahat hissedebileceğiniz her şeyden biraz var olan kozmopolit bir ülke.








1 yorum:

Yorum Yap